Lees het redactioneel

Ik was het hartgrondig met hem oneens, en omdat het me aan argumenten ontbrak, vervalste ik zijn handtekening

Mijn vriendinnetje Arianne en ik waren 10 jaar en we gingen de wereld redden. Aanvankelijk wilden we met de oprichting van een superheldenteam de misdaad op Texel bestrijden, maar toen dat niet helemaal van de grond kwam, gingen we over op handtekeningenacties. We waren tegen de sloop van het regenwoud, vóór zeehondjes, tegen de honger in Afrika. En, op een dag, tegen de KNVB. Vrouwenvoetbal werd niet serieus genomen, vond Arianne, want voor elke beker die zij met haar team won, gold dat “er altijd een mannetje op staat”.

De buurtbewoners, die ons inmiddels goed kenden, ondertekenden niet zo gewillig als normaal. Ze begrepen het probleem niet zo. Ik herinner me een buurman die zei: “Het mannetje staat ook voor het vrouwtje. Hij is allebei.” Ik was het hartgrondig met hem oneens, en omdat het me aan argumenten ontbrak, vervalste ik zijn handtekening. Inmiddels zijn we twintig jaar verder, maar sport is nog steeds “doorspekt met niet-genderneutrale praktijken”, aldus em. prof. dr. Annelies Knoppers. Anne-Marie interviewde haar in het kader van onze nieuwe rubriek ‘Pioniers met Pensioen’.

Het is niet het enige nieuws in deze Pandora: op pagina 7 vindt u onze allereerste cartoon, ditmaal verzorgd door Merel Barends. Er zijn nog meer veranderingen: we hebben afscheid genomen van Désirée Verberk als onze vaste columnist. Met ingang van dit nummer verzorgt steeds een andere auteur onze Gastcolumn, en we zijn trots te melden dat dr. ir. Melanie Peters het startsein geeft. In deze Pandora gaat ook veel aandacht uit naar het Mentoring- en Coachingtraject: mentees van deze en de vorige lichting én een mentor vertellen over hun ervaringen. Wij kijken alweer uit naar het volgende nummer. Maar voor het zover is, wens ik u alvast een lange en fijne zomer.