Lees het interview


Medewerkers van distributiecentra (DC-werkers) van enkele grote supermarkten kwamen in 2012 in actie tegen de torenhoge eisen van het management. 'De Actiekrant in Distributieland' was een publicatie voor en door deze DC-werkers, mogelijk gemaakt door FNV Bondgenoten (nu: FNV). Ik verzorgde de interviews en (eind)redactie van deze krant.

Geert-Jan Middelbos begon drieëntwintig jaar geleden als chauffeur bij C1000-voorloper Schuitema. Tegenwoordig is hij werkzaam bij C1000 distributiecentrum Gieten op de afdeling expeditie, die zich bezighoudt met het voorwerk van de chauffeurs en de ontvangst van de goederen.

“Ik werk nu drieëntwintig jaar fulltime bij C1000, waarvan de laatste acht jaar op de afdeling expeditie. Het is een baan met veel variatie, verantwoordelijkheid en de vrijheid om zelf je werk in te richten. De afdeling is relatief klein: we werken met twaalf vaste perronmedewerkers, aangevuld met uitzendkrachten. Problemen lossen we meestal onderling op, bijvoorbeeld als iemand wil ruilen van dienst. Ook zoeken we zelf naar manieren om het werk beter of makkelijker te maken. Uitzendkrachten komen bij ons via Adecco, een uitzendbureau dat inpandig is bij C1000. Bij ziekte of drukte kan er dus direct iets geregeld worden. De betere blijven vaak wel wat langer en worden als volwaardig collega gezien. De sfeer is op de afdeling is goed.

"We vroegen geen rare dingen; we wilden gewoon als mens behandeld worden en het plezier terug op de werkvloer"

“Maar dat geldt niet voor het hele bedrijf. Door de overname van C1000 door CVC is de organisatie veel strakker en zakelijker geworden. Bedrijfsbelang gaat vóór persoonlijk belang. Onlangs was er een voorstel voor een roosterwijziging. Je hebt dan twee keuzes: accepteren of uitkijken naar wat anders. Er wordt geen rekening meer gehouden met je privéleven. Ik denk dat als je eerlijk en respectvol met elkaar omgaat, je veel meer kunt bereiken dan wanneer je ver boven je mensen gaat staan en je zin doordrukt. Als je iets wilt veranderen, kun je dat toch overleggen? Maak gebruik van de kennis van je mensen, luister naar ze. Zij weten wat er speelt. We zouden meer begrip moeten hebben voor elkaars werk; nu kijken we verkeerd en zien we alleen de negatieve dingen. Als mensen ons toevallig treffen op een moment dat het rustig is, oordelen zij daar ook naar; niet wetende dat we net tweehonderdvijftig containers hebben gelost.

“Eind oktober hebben wij, de magazijnmedewerkers en chauffeurs in Gieten, gezamenlijk een petitie aangeboden met een aantal voor ons belangrijke punten. Aanleiding was de toenemende verslechtering van de arbeidsverhoudingen en arbeidsomstandigheden bij C1000. De medewerkers voelden zich niet gewaardeerd en serieus genomen. We vroegen geen rare dingen; we wilden gewoon als mens behandeld worden en het plezier terug op de werkvloer. Uiteindelijk heeft het management serieus naar ons geluisterd en beloofd samen met ons daaraan te gaan werken. Nu moeten we zorgen dat we weer een gezond bedrijf worden waarin we elkaar weer recht in de ogen kunnen kijken. C1000 is een mooi en goed bedrijf waar intimidatie en slechte arbeidsomstandigheden niet thuis horen.”